PROIECT CHILII

         Vechea ctitorie a lui Matei Basarab are nevoie astăzi de ajutorul oamenilor pentru a fi reînnoită. Neexistând un corp de chilii (casă monahală) prin care să se poată desfășura activitatea mănăstirii în mod normal, suntem nevoiți să facem naveta zilnic, din oraș până la mănăstire. Din acest motiv, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Galaction, încă din anul 2014 încercăm să strângem fondurile necesare construcției corpului de chilii și totodată a unui paraclis, închinat Sfântului Efrem cel Nou, al cărui scump odor se află spre închinare în naosul bisericii istorice.

         Apelăm așadar la bunăvoința celor care vor să contribuie la construirea corpului de chilii, redând mai jos un fragment din revista Lumea credinței (nr. 2 (151), februarie 2016) care descrie într-un mod aparte apelul nostru către dumneavoastră:

„Monahii navetiști în Padurea Nebună”

Cum în Pădurea Nebună de lângă Rușii de Vede n-a mai fost mănăstire de aproape un veac și jumătate, multora li se pare astăzi de neînțeles ca patru oameni cu bărbi lungi, îmbrăcați în negru, să parcurgă zilnic mai mulți kilometri – prin oraș, apoi pe drumul spre mijloc de codru – numai și numai pentru a sluji într-o biserică părăsită de amar de ani…dar cel mai dureros este faptul ca nimeni nu-i ajută pe monahi să ridice la mănăstirea lor, la ei acasă, acolo unde ar trebui să rămână permanent, măcar câteva chilii…

Pentru donații (LEI):
RO63 RNCB 0245 1421 5484 0001

Pentru donații (EURO):
RO71 RNCB 0246 1421 5484 0001

Cont deschis la B.C.R. – Sucursala Alexandria